Az időjárás mindig meg tud lepni minket. Néha nyáron egyik napról a másikra egészen késő ősziesre lehűl az idő, máskor meg még télen is van 20°C felett a hőmérséklet. Na, de mit érdemes viselni az ilyen változékony és átmeneti időben? Ehhez hoztunk néhány tippet!

 

1) Öltözz rétegesen!

Unásig ismételt jó tanács, hogy rétegesen kell öltözködni. De vajon mit is jelent ez pontosan? Elegendő, ha egymásra halmozod magadon a ruharétegeket, vagy ennél azért kicsivel többről van szó?

Nos, egy dolog a praktikum, és egy másik dolog a jó megjelenés. A réteges öltözködésnél ezt a kettőt kell megfelelően összehangolni. Egyrészt biztos nem akarsz úgy kinézni, mintha egy felfújható léggömb lennél; másrészt pedig arra is figyelni kell, hogy ha egy rétegtől megszabadulsz, akkor az újonnan szem elé kerülő ruhák is jól mutassanak a többivel. És mindezzel együtt azért fontos, hogy valóban ne fázz és ne is legyen meleged.

Réteges öltözködéshez úgy kell megválasztanod a darabokat, hogy azok jól kombinálhatóak legyenek, de önmagunkban is megállják a helyüket.

A legalsó réteg ne olyan ruha legyen, amiben nem szívesen jelennél meg! Hiába öltözködsz rétegesen, hogy ha nem akarod levenni a rétegeket amikor felmelegszik az idő, mert például legalul már csak egy olyan csipkés selyem trikó van, amit túl kihívónak találnál.

Ügyelj rá, hogy a vékonyabb darabok kerüljenek alulra, és vastagabbak felülre! Ha bő szabású felsőre húzol rá egy szűkebbet, akkor tényleg úgy fogsz kinézni, mint a híres kabala figura, aminek gumiabroncsok alkotják a testét.

 

2) Legyen nálad sál és mellény!

Változékony időjárásban nagyon jó szolgálatot tehet a sál és a mellény!

Egy sálat számtalan különböző stílusban lehet hordani, attól függően hogy mennyire kell, hogy melegítsen, vagy hogy milyen más ruhadarabok vannak rajtad. Nagyon fel tudja dobni a szettet egy laza kendő vagy egy kötött sál. Ha pedig már nincs rá szükséged, könnyedén bedobhatod a táskádba vagy olyan lazára is veheted, hogy tényleg már csak stíluselemként egészítse ki a megjelenésed.

A mellény pedig az egyik legjobb választás, ha a kabátot már túlzásnak érzed, de azért még jól esik, ha melegíti valami a hátad. Ráadásul számtalan különböző mellény közül lehet választani: szőrös mellény, sportos pufimellény; vékony, vastag, illetve rövid és hosszú fazonok.

A mellény igen trendi megjelenést kölcsönöz viselőjének. Kis túlzással bármivel kombinálható: inggel, blúzzal, pulcsival, farmerrel és elegáns darabokkal egyaránt.

 

3) Ügyelj arra, hogy milyen cipőt viselsz!

Mit sem ér a sok praktika, ha a lábaid mindennek ellenére fáznak a hol szeles, hol borús időben. Ezért a lábbeli megválasztásakor is gondolj az átmeneti időjárás szeszélyeire és a hőmérséklet-ingadozásra! 

Változékony időben inkább mellőzd a szandált és nyitott cipőket! A bokacsizmák és a sportcipők viszont jó választás lehetnek!

Még késő tavasszal és már kora ősszel is van létjogosultsága a magasszárú csizmáknak, de akár a sportosabb bakancsoknak is. Ha pedig autóval jársz, akkor akár tartalék lábbelit is vihetsz magaddal, hogy ha hirtelen változik az idő, akkor cipőt tudj cserélni!

 

4) Mindig fedje valami a derekadat!

A megfázás és a felfázás elleni védekezés egyik leghatékonyabb módja, ha ügyelsz rá, hogy mindig fedje valami a derekadat! Kiváltképp fontos ez változékony időben, amikor még feltámad időnként a hideg szél. 

Ezért átmeneti időben mindig fedje valami a derekadat! Már csak azért is érdemes megfogadni ezt a tanácsot, mert az esetleges plusz kilókat is el tudod kicsit rejteni addig, amíg meg nem szabadulsz tőlük egy kis testmozgással.

A farmerdzsekiről is el lehet mondani, hogy gyakorlatilag minden ruhadarabbal jól mutat. Ha még nincs, mindenképp szerezz be egyet! Legalább egy ballonkabát vagy egy farmerdzseki legyen a ruhatáradban!

A farmerdzsekiről is el lehet mondani, hogy gyakorlatilag minden ruhadarabbal jól mutat. Ha még nincs, mindenképp szerezz be egyet! Legalább egy ballonkabát vagy egy farmerdzseki legyen a ruhatáradban!

 

5) Szerezz be egy ballonkabátot!

A ballonkabát igazi Jolly Joker! Népszerűsége ismét egyre nagyobb, lényegében mindennel jól mutat, és bizony jó szolgálatot is tesz, ha hűvösre fordul az idő. Ugyanakkor nem is olyan vastag, hogy rádsüljön, ha hirtelen hét ágra kezd sütni a Nap. Sőt, kellőképp hosszú is, így a derekat is takarja. 

Elegáns holmikkal variálva kifejezetten előkelő hatást kelt, de egy hétköznapibb szettet is jól fel tud dobni. Ha pedig színben passzol hozzá a cipőd, nem kérdés, hogy meg fognak fordulni utánad az utcán!

Üzleteinkben számtalan praktikus, stílusos és vagány ruhadarab várja, hogy végre rátalálj! Vannak köztük kifejezetten jó minőségű és márkás darabok is – például lélegzetelállítóan szép ballonkabátok is!

 

6) Legyen kéznél a farmerdzseki!

Valahogy se a farmernadrág, se a farmerdzseki nem tud kimenni a divatból. De ez nem is baj: a farmerdzseki ugyanis vonzó megjelenést kölcsönöz, emellett pedig praktikus hűvösebb időben is.

A farmerdzsekiről is el lehet mondani, hogy gyakorlatilag minden ruhadarabbal jól mutat. Ha még nincs, mindenképp szerezz be egyet! Legalább egy ballonkabát vagy egy farmerdzseki legyen a ruhatáradban!

 

7) Jól válassz zoknit!

Ha fázik a bokád, az kifejezetten kellemetlen tud lenni még akkor is, ha egyébként komfortosan érzed magad. Egy vékony vagy egy túlzottan rövid szárú zokni az egész napra rányomhatja a bélyegét, ha nem fordul melegebbre az időjárás.

Viszont az sem jó, ha olyan vastag zoknit viselsz, hogy kényelmetlenül meleged van benne. Úgyhogy jól kell zoknit választani, gondolj erre is, amikor összeállítod a szetted!

 

Csatlakozz Te is a MITU KLUBHOZ, és zsebeld be az 1000 Ft-os kedvezményt! Csak fel kell iratkoznod hírlevelünkre, hogy ne maradj le az újdonságokról, és már küldjük is Neked az új tagoknak járó 1000 Ft értékű kupont! 

Aztán irány az egyik MITU üzlet, hogy minél előbb beváltsd a kupont néhány menő darab vásárlása során!