Vajon mely színek illenek a nyárhoz? Milyen árnyalatokat érdemes hordani télen? Mi passzol az őszhöz és a tavaszhoz? Ezekre a kérdésekre keressük a választ ebben a bejegyzésben!

 

Milyen színű ruhákat hordj nyáron?

Nyáron a világos színek dominálnak. Köszönhető ez annak, hogy ezek a színek teremtik meg azt a könnyed, laza hangulatot, ami igazán passzol a nyárhoz. És köszönhető ez annak is, hogy a sötét színek (főleg a fekete) „magukba szívják a meleget”, ami – valljuk be – nyáron elég kellemetlen és izzasztó tud lenni. 

Az élénk színek viszont ezzel szemben visszaverik a napfényt, aminek hála elkerülheted azt az érzést, hogy a ruha „rádsül”. 

A rózsaszín és a sárga vidámságot, energikusságot sugároznak, ahogyan elmondható ez a virágmintás ruhákról is.

A rózsaszín és a sárga vidámságot, energikusságot sugároznak, ahogyan elmondható ez a virágmintás ruhákról is.

A fehér szín mellett szóba jöhet a világoskék (ami főleg tengerparton, vízparton mutat jól), és a zöld világos árnyalata is találó választás lehet napsütéses időben.

A rózsaszín és a sárga pedig vidámságot, energikusságot sugároznak, ahogyan elmondható ez a virágmintás ruhákról is. Úgyhogy ha a kezedbe akad egy citromsárga, virágokkal díszített egyberuha augusztusban, ne legyen kérdés, hogy fel fogod venni!

 

Milyen színű ruhákat hordj ősszel?

Az ősz valódi átmenet a nyár és a tél között. Szeptemberben még olyan melegek tudnak lenni a napok, hogy bőven a nyárban érezhetjük még magunkat. Aztán fokozatosan egyre hűvösebb lesz az idő: kezdetben így visszasírjuk még a nyarat, aztán ahogy októberhez, novemberhez érünk, már inkább a telet várjuk a maga varázslatosságával.

Ennek megfelelően az őszies ruhák is változatosak tudnak lenni. A meleg árnyalatokból (burgundi, rozsdabarna, narancssárga) még visszaköszön a nyári hangulat, de azért már kacsintgatunk velük a hidegebb napok felé.

Az őszies ruhák változatosak tudnak lenni: s meleg árnyalatokból (burgundi, rozsdabarna, narancssárga) még visszaköszön a nyári hangulat, de azért már kacsintgatunk velük a hidegebb napok felé.

Az őszies ruhák változatosak tudnak lenni: s meleg árnyalatokból (burgundi, rozsdabarna, narancssárga) még visszaköszön a nyári hangulat, de azért már kacsintgatunk velük a hidegebb napok felé.

Előkerülnek a sötétebb színek is: a sötétkék, a sötétzöld vagy épp a sötétszürke. Ezek elegánssá vagy visszafogottabbá tesznek minket a nyári lazaság után. 

De ekkor sem szabad megfeledkezni a játékosságról! A kiegészítők még nyugodtan tündökölhetnek a nyár színeiben! Egy piros táska, egy sárga sál vagy egy rózsaszín karkötő jelzi a külvilág felé, hogy kell még párat aludni karácsonyig!

 

Milyen színű ruhákat hordj télen?

A hideg idő, majd a tél beköszöntével az úgynevezett tömött színek válnak egyik pillanatról a másikra trendivé és stílusossá. 

A fekete mindig jó választás lehet a téli hónapokban, ahogy a bordó is, ami ráadásul ad egy kifinomult lendületet is a megjelenésednek. De említhetjük a lilát is, mint a télhez tökéletesen passzoló színt.

Annak érdekében pedig, hogy elkerüld az egyhangú vagy komor hangulatot árasztó szetteket, csempéssz neutrális árnyalatokat is a téli ruhatáradba! A bézs vagy a krémszín jól kombinálhatóak a sötét darabokkal, és máris könnyedebbé varázsoltad a téli öltözéked. 

Említhetjük a lilát is, mint a télhez tökéletesen passzoló színt.

Említhetjük a lilát is, mint a télhez tökéletesen passzoló színt.

Milyen színű ruhákat hordj tavasszal?

Sokan szeretjük a telet, például az ünnepek miatt, de azért mindannyian örömmel szoktuk fogadni, mikor végre beköszönt a tavasz. Ilyenkor minden újraéled, minden friss és vidám. Nincs ez másképp velünk, emberekkel sem, és ezt a színekkel is hirdetjük, amelyeket viselünk.

A pasztellszínek könnyed, púderszerű árnyalatait nem véletlenül társítjuk a tavaszi hangulattal. A mentazöld, a citromsárga és a korall szín mindig megtalálhatóak ilyenkor a ruhaüzletekben.

És természetesen a mintás darabok is előkerülnek ilyenkor a szekrényekből. Ahogy minden más olyan darab is, amelyről sugárzik, hogy ünnepeljük a természet ébredését és az egyre melegedő napokat. Engedd, hogy rád is hasson a könnyed egyberuhák, a szoknyák és a laza felsők boldogsága!

 

Csatlakozz Te is a MITU KLUBHOZ, és zsebeld be az 1000 Ft-os kedvezményt! Csak fel kell iratkoznod hírlevelünkre, hogy ne maradj le az újdonságokról, és már küldjük is Neked az új tagoknak járó 1000 Ft értékű kupont! 

Kattints ide, és csatlakozz a fenntartható divat folyton változó világához!