Az öltözködés sok mindent elárul rólad a munkahelyeden is. Befolyásolja a rólad kialakuló első benyomást, de a munkatársaiddal és az ügyfelekkel való kommunikációt is – és ezt bátran a saját előnyödre fordíthatod! Nyáron, amikor a hőmérő higanyszála egyre feljebb kúszik, a legszigorúbb munkahelyeken is lazul picit a dresscode, de azért van néhány fontos szabály, amit mindenképp érdemes betartanod. Milyen nyári ruhákat válassz a munkahelyedre, hogy egyszerre légy elegáns, divatos, és a meleget is könnyen viseld?

Nyári ruha tippek munkahelyre

Levendula nyári ruha
Tudjuk, a túlságosan rikító színek, például egy szupertrendi neonzöld vagy neonpink szigorúan tiltólistásak. A következő szupertrendi szín? A levendula! Csodás, ráadásul hűs árnyalat, ami a legnagyobb kánikulában is jó barátod lesz. Nem muszáj mindig egyszerű darabot választani, mert maga a szín eleve elegáns hangulatot ad. Egy-két kiegészítővel, táskával, kendővel gondoskodhatsz róla, hogy ne legyen egyhangú.

Pöttyös ruha
Vissza az 50-es évekbe! A pöttyös minták az idén nyáron is nagyon divatosak, és egy sötét alapon világos pöttyös ruha ideális az irodába is. Hogy ne legyen kislányos, magas sarkú szandállal passzintsd.

A-vonalú szoknya
Szeretjük az A-vonalú szoknyát, mert minden testalkaton jól áll. Fontos, hogy mintás, esetleg fényes anyagú darab esetén a többi ruhadarab visszafogott legyen. Egyszínű blúzzal, kardigánnal társítsd, például fehér blúzzal és bézs kardigánnal.

Mértékkel vállalhatók a szezon mintaőrületei is
Az idei nyár nagy slágerei, az animal print, a skótkocka vagy a patchwork első hallásra nem a munkahelyre lettek kitalálva. Szelídítsd meg a vad mintákat: válassz kevésbé harsány, nem túl színes variációkat, és társítsd őket semleges színű darabokkal. Magas sarkú szandállal viseld, ami harmonizál a ruha színeivel.

Lenvászon
Ha a kánikulában kicsit lengébb öltözetre vágysz, a lenvászon szoknya vagy nadrág tökéletes választás lehet. Ellentétben a farmerrel, amit a szigorúbb munkahelyek egyértelműen tiltanak, a lenvászon elfogadható megoldás. A rafináltabb, de elegáns szabású természetes alapanyagú nyári ruhák szinte minden munkahelyi környezetben elfogadottak. A kifinomult, szellős nyári lábbeli pedig tipikusan a csinos, díszes telitalpú szandál.

Visszafogott, mégis egyéni nyári ruhákat keresel, amelyeket a munkahelyeden is viselhetsz? Nézz körül a legközelebbi Mitu üzletben