Nyakunkon a nyár, hamarosan kezdetét veszik a zenei fesztiválok: itt az alkalom, hogy kicsit kiszakadj a mindennapok rohanásának mókuskerekéből. Mi most összeszedtünk neked minden tippet, ami a tarsolyunkban volt azzal kapcsolatban, hogy milyen ruhát viselj egy fesztiválon, avagy: így shoppingolj, mielőtt fesztiválra mész!

 

Indul a fesztiválszezon!

Ha szeretnéd kicsit magad mögött hagyni a szürke hétköznapokat, és kiereszteni kicsit a gőzt, akkor látogass el idén nyáron valamelyik zenei fesztiválra! A programok és a koncertek segítenek kizökkeni kicsit a kerékvágásból: végre szórakozhatsz, lazulhatsz kicsit!

Egy fesztivál pedig saját szettet igényel – mégsem mehetsz ugyanabban a ruhában, mint amit a mindennapokban hordasz. (Még a végén, ne adj’ Isten, a gondoktól sem sikerül megszabadulnod…!)

 

Milyen ruha legyen rajtad a fesztiválon?

Először is: készülj fel minden eshetőségre, már ami az időjárást illeti. Mikor elindulsz majd bulizni, valószínűleg még hét ágra fog sütni a Nap. De bármikor jöhet egy nagyobb nyári zápor, és könnyen elképzelhető az is, hogy estére lehűl a levegő! A legjobb, ha rétegesen öltözködsz: legyen rajtad több, vékony réteg (a táskádban meg egy esőkabát)!

Egy másik fontos tanács: NE a legjobb ruhádat vedd fel! Igen, tudjuk, hogy a lehető legcsinosabban szeretnél megjelenni, de vedd figyelembe, hogy kvázi nomád körülmények közé mész! Egy fesztivál nem a komfortos mosdókról és a makulátlan tisztaságról szól! Készülj fel a legrosszabbra, azaz arra, hogy a ruhád nem éli túl épségben a mulatozást. Elszakadhat, ha beleakad valamibe, leönthetik ezzel-azzal, és így tovább. Olyan darabokat vegyél fel, amelyekben jól érzed magad, de nem fogsz nagyon sírni akkor sem, ha ez lesz az utolsó alkalom, amikor felveszed őket.

 

Napszemüveg és lábbeli

Legyen nálad napszemüveg! Napközben a Nap vakító sugaraitól fog megvédeni, másnap reggel meg a karikás szemeidet fogja elrejteni. És feldobja a megjelenésed is, ez nem kérdés! Persze napszemüvegből se a legdrágábbat vidd, ki tudja mi minden fog történni vele az éjszaka folyamán! 

És ami a cipőt illeti: legyen praktikus és kényelmes! Felejtsd el a fehér cipőt (többé nem lesz fehér, ha abban mész) és a papucsot meg a szandált is! Várhatóan a sarkadon fognak taposni, a lábadra fognak lépni, porban és/vagy sárban kell gázolni (és akkor a mobilvécéket még nem is említettük). Olyan lábbelit válassz, ami bírni fogja a strapát – és persze kényelmes is!

lyan darabokat vegyél fel, amelyekben jól érzed magad, de nem fogsz nagyon sírni akkor sem, ha ez lesz az utolsó alkalom, amikor felveszed őket.

Olyan darabokat vegyél fel, amelyekben jól érzed magad, de nem fogsz nagyon sírni akkor sem, ha ez lesz az utolsó alkalom, amikor felveszed őket.

 

Irány egy használtruha-üzlet!

Könnyen lehet, hogy ha az összes tippünket meg akarod fogadni, akkor hiába keresgélsz otthon, mert nem áll össze a fesztiválozó szett! Gond egy szál se, kezdődhet a shoppingolás!

Hogy mi? Még vagyonokat is kell költenem ruhára, ha fesztiválozni akarok? – futhat át most a fejeden.

Szó sincs róla!

Egy szóval nem mondtuk, hogy vagyonokat kell költened, csupán azt, hogy lehet, szükséged lesz egy-két darabra még! De nem kell, hogy ezek vadonatúj ruhák legyenek! Vásárolj használt ruhát! Fesztiválra nincs is annál jobb! Töredékáron juthatsz hozzá, és nem fogod annyira sajnálni, kímélni sem, mintha egy teljesen új darab lenne! Gyere, és nézz szét valamelyik MITU üzletben is, könnyen lehet, hogy nálunk vár rád a tökéletes fesztivál-ruha!

És mondunk még valamit! Most aztán igazán kiélheted a kreativitásod, egy fesztiválon bátran kísérletezhetsz az öltözködéssel! Légy leleményes! Ha valamelyik üzletünkben kezedbe akad egy farmernadrág, amiből inkább farmer shortot varázsolnál – hát, ne fogd vissza magad! Vagy ha találsz egy olyan élénk színű felsőt, amilyet eddig nem vettél volna meg, mert nem tudtad elképzelni, milyen alkalomra is vehetnéd fel – akkor itt az idő, a fesztiválra tökéletes lesz!

 

Légy kreatív!

Nos, ha már szóba jött a kreativitás, muszáj pár ötletet adnunk ahhoz is, hogyan dobhatsz fel egy-egy darabot. Akár a szekrényedben találsz egy rég elfeledett vagy kissé lestrapált ruhát, akár nálunk vásárolsz meg egy használt szerkót, jól jöhet egy-két tipp arra vonatkozóan is, hogyan tudod felturbózni.

Néha elég csak egy-két vágás meg néhány öltés, és máris kész az újraálmodott ruha. Attól még, hogy az a nadrág csak egy egyszerű eséstől szakadt ki (és nem gyárilag volt szakadt), mostantól nyugodtan funkcionálhat trendi, szaggatott farmerként. Kicsit megigazítod a szakadást, vagy kiegészíted további szakításokkal, és kész is! 

De egy-két plusz gomb felvarrása is egészen új karaktert kölcsönözhet bárminek. Sok kardigánon például nincs gomb, mert csak amolyan felöltőnek szánták a tervezők. De ha te varrsz rá párat, azzal egész más stílust adhatsz neki, és többé talán már nem is találod majd olyan unalmasnak.

És ha igazán bátor vagy, akkor elő az alkoholos filccel meg a festékekkel is! Az elnyűtt, kinyúlt fehér pólóból is lehet még fesztiválozó ruha! Dekoráld ki, írd rá a kedvenc bandád nevét, színezd meg egy kicsit! Ennyi őrültség bőven belefér, főleg fesztiválszezonban!

 

Mire jó ez az egész?

Van egy régi pólóm, felveszem azt, és kész? Mi azzal a baj? – kérdezhetik sokan az ilyen cikkek elolvasása után.

Baj nincs vele, de gondolj bele, ha egy egyszerű, fast fashion üzletben vásárolt pólóról van szó, akkor nincs kizárva, hogy más is ezt fogja felvenni. (Mármint a sajátját, nem a tiédet.) Te örülnél annak, ha valaki ugyanúgy jelenne meg a fesztiválon, ahogy te is? (Még mielőtt tiltakoznál: sokkal többször előfordul ilyesmi, mint gondolnád!) 

És hogy fognak kiszúrni a tömegben a barátaid, ha hasonló ruhák vannak rajtad, mint körülötted mindenki máson? Egy fesztivál a legjobb lehetőség arra, hogy kicsit kitűnj a tömegből az öltözködéseddel. Ezt muszáj kihasználni! 

 

Reméljük, tudtunk kicsit segíteni abban, hogyan öltözz fel idén nyáron, ha fesztiválozni mész!

Ha tetszett a bejegyzés, iratkozz fel hírlevelünkre is, hogy rendszeresen hasznos tanácsokkal tudjunk neked szolgálni, és hogy ne maradj le az újdonságokról sem!