Itt a Nőnap, ideje kicsit megünnepelni a hölgyeket! Ez az a nap, amikor semmi sem túlzás, amikor mindent megérdemelnek a nők: a legkisebbektől, egészen a legbölcsebbekig. De nem kell ám ölbe tett kézzel várni, hogy majd az ellenkező nem hozza tálcán a meglepetéseket és az ajándékokat! Lepd meg Te magad valamivel! És most nincsenek kifogások, szándékosan pénztárcabarát ötletekkel készültem. Úgyhogy, ahelyett azt mondanád, hogy Te igazán nem akarsz sokat költeni magadra, inkább olvasd el a tippjeim!

(Ezt a cikket hölgyeknek szántam, de ha férfiként keresel valami tuti tippet, hogy mivel lepheted meg a párod, akkor is jó helyen jársz!)

 

1. Egy csinos ballonkabát

A 80-as évek egyik legnépszerűbb ruhadarabja volt a ballonkabát. Mi sem bizonyítja jobban, hogy a divat egy örök körforgás, mint az, hogy ismét egyre több emberen látni ballonkabátot.

Persze, nincs ebben semmi meglepő, hiszen tipikusan egy olyan ruhadarabról van szó, amelyik remekül illeszkedik a mindennapi viselethez. Jól passzol farmernadrághoz, magassarkú cipőkhöz, de akár elegáns ruhákhoz is.

Sokan talán nem tudják, hogy a mai ballonkabátok elődjeit katonák hordták. A hétköznapi viseletben akkor terjedt el, mikor a veteránok békeidőben is hordani kezdték. Igazán népszerűvé pedig két filmes karakter tette: Humphrey Bogart Rick Blaine szerepében a Casablancában, valamint Columbo (Peter Falk).

A ballonkabát sikere azért sem meglepő, mert szinte bármikor viselhető: ősszel, télen és tavasszal is. Az őszi időjáráshoz szinte tökéletesen illik, eredetileg a szél és az eső elleni védelmet szolgálta. De vastagabb változata télen is melegen tud tartani. Emellett pedig a tavaszi vidám szetteket is jól kiegészíti – olyannyira igaz ez, hogy sokan eleve tavaszi kabátnak hívják.

Mi más is lehetne jobb nőnapi ajándék saját magad számára, mint egy ballonkabát? Nincs más hátra, szerezz be egy ballonkabátot valamelyik MITU üzletben!

A ballonkabát szinte bármikor viselhető: ősszel, télen és tavasszal is.

A ballonkabát szinte bármikor viselhető: ősszel, télen, és tavasszal is.

 

2. Egy vadító rúzs

A női táskák elmaradhatatlan kelléke a rúzs. Úgy is mondhatnánk, hogy a rúzs soha nem megy ki a divatból, mindig kitűnő eszköze lesz annak, hogy egyik pillanatról a másikra elegánssá és (tegyük hozzá) vonzóvá varázsoljon egy hölgyet.

Sokan talán kihívónak találják az élénk színű (főleg a vörös) rúzsok használatát. Kétségtelen, nem illik minden helyzethez és alkalomhoz egy-egy feltűnő rúzs, de a természetesebb árnyalatok és a visszafogottabb színeknek szinte mindenhol helye van. 

Úgyhogy ne fogd vissza magad, ha nőnap alkalmából szeretnéd megélni kicsit jobban a nőiességed! Bátran vegyél magadnak egy (vagy akár több) rúzst, és hagyd, hogy átjárjon az érzés: most Te vagy az a csinos hölgy, akit irigyelnek a többiek. 

Ne fogd vissza magad, ha nőnap alkalmából szeretnéd megélni kicsit jobban a nőiességed! Bátran vegyél magadnak egy (vagy akár több) rúzst, és hagyd, hogy átjárjon az érzés: most Te vagy az a csinos hölgy, akit irigyelnek a többiek.

Ne fogd vissza magad, ha nőnap alkalmából szeretnéd megélni kicsit jobban a nőiességed! Bátran vegyél magadnak egy (vagy akár több) rúzst, és hagyd, hogy átjárjon az érzés: most Te vagy az a csinos hölgy, akit irigyelnek a többiek!


3. Egy kis otthoni wellness 

Nem pénz kérdése, hogy jól tudod-e érezni magad, hogy megengedsz-e magadnak egy kis pihenést, egy kis kényeztetést! Otthon is bármikor tarthatsz wellness-napot, ki se kell mozdulnod a lakásból! 

Csak engedd tele a kádat forró vízzel, dobj bele egy pezsgő fürdőgolyót, vagy csak csinálj jó sok habot szappanból, és már kezdődhet is a relaxáló habfürdő! Jöhet egy kis arcpakolás, egy kis nyugtató, kellemes, lágy zene, és esetleg egy pohár finom bor.

Ha pedig sikerült teljesen ellazulni, nincs más hátra, mint megkérned a párod, hogy masszírozzon meg egy kicsit! Nem fog nemet mondani, elvégre nőnap van – ami jár, az jár!

Csak engedd tele a kádat forró vízzel, dobj bele egy pezsgő fürdőgolyót, vagy csak csinálj jó sok habot szappanból, és már kezdődhet is a relaxáló habfürdő!

Csak engedd tele a kádat forró vízzel, dobj bele egy pezsgő fürdőgolyót, vagy csak csinálj jó sok habot szappanból, és már kezdődhet is a relaxáló habfürdő!

 

4. A kedvenc ételed 

Állj meg egy pillanatra, és gondold végig, hogy melyik az az étel, aminek nem igazán tudsz ellenállni! Melyik az az ennivaló, ami még sosem okozott neked csalódást, amiből bármennyit meg tudnál enni?

Valamilyen leves? Esetleg egy ínycsiklandó főétel? Netán valamelyik desszert? Vagy nem is egy konkrét fogás, csak valami kis nasi az, ami mindig kényezteti az ízlelőbimbóid?

Akármelyik legyen is az, most meglepheted vele magad!

Ez a nap most rólad szól, most megérdemled a finom falatokat!

Ha szeretsz sütni-főzni, most ne azzal foglalkozz, hogy másnak mit csinálj, gondolj nyugodtan magadra! Készítsd el magadnak a kedvenc fogásod!

Ha pedig inkább azt szereted, ha nem Neked kell foglalkoznod a hozzávalók beszerzésével és az étel elkészítésével, akkor rendeld meg a kedvencedet! 

Legyen a Nőnap igazi ünnep, amihez a legfinomabb ennivaló dukál!

Ez a nap most rólad szól, most megérdemled a finom falatokat!

Ez a nap most rólad szól, most megérdemled a finom falatokat!

 

5. Írj egy listát arról, hogy mi tesz Téged boldoggá!

Ha már igazán pénztárcabarát tippeket ígértem, jöjjön most egy olyan ötlet, ami tényleg nem kerül egy fillérbe sem!

Ülj le, vegyél magad elé egy papírt, fogj egy tollat, és kezdd el leírni, hogy mik azok a dolgok, amikért hálás vagy, amik boldoggá tesznek téged! Ez egy kitűnő módszer arra, hogy kicsit megnyugodj, hogy felismerd, mi az ami számodra különösen fontos, és nagy jelentőséggel bír. Segít értékelni a dolgokat, és ezáltal kiegyensúlyozottabbá tesz. 

És mi más is lehetne nagyobb ajándék nőnap alkalmából, mint egy lista azokról a dolgokról, amelyek boldoggá tesznek Téged? Gondold végig a lista minden elemét, engedd, hogy mosolyt csaljanak az arcodra és könnyeket a szemedbe!

Ülj le, vegyél magad elé egy papírt, fogj egy tollat, és kezdd el leírni, hogy mik azok a dolgok, amikért hálás vagy, amik boldoggá tesznek téged!

Ülj le, vegyél magad elé egy papírt, fogj egy tollat, és kezdd el leírni, hogy mik azok a dolgok, amikért hálás vagy, amik boldoggá tesznek téged!

 

6. Egy oversized ruhadarab

Végül álljon itt ismét egy ruhadarab. Egy olyan stílusú ruhadarab, amivel szintén nem lehet mellélőni! Nem más ez, mint valamilyen oversized ruha!

Az ismét egyre nagyobb népszerűségnek örvendő oversized, azaz nagyméretű ruhák kényelmesek, stílusosak, és bizony, ismét divatosak! 

Úgyhogy, ha már itt a tavasz, dobd a téli kabátot a szekrény mélyére, és jöhetnek az oversized pulcsik, trikók, ingek és nadrágok!

Az ismét egyre nagyobb népszerűségnek örvendő oversized, azaz nagyméretű ruhák kényelmesek, stílusosak, és bizony, ismét divatosak!

Az ismét egyre nagyobb népszerűségnek örvendő oversized, azaz nagyméretű ruhák kényelmesek, stílusosak, és bizony, ismét divatosak!

 

De mitől olyan népszerűek a több számmal nagyobb holmik? Valószínűleg az egyszerűségükben rejlik a nagyszerűségük. Pár pillanat alatt fel tudod kapni, biztos, hogy takarni és védeni fog – és ha esetleg úgy döntesz, valamit óvatosan azért elő is villanthatsz alóla!

Gyerünk, lepd meg magad Nőnap alkalmából egy oversized ruhával: irány a legközelebb eső MITU üzlet!

 

 

Remélem, tudtam kicsit segíteni abban, hogy mivel lepheted meg magad Nőnap alkalmából – gyakorlatilag fillérekért! Ha szeretnél további hasonló tippeket kapni, iratkozz fel a hírlevelünkre, vagy lájkold Facebook oldalunkat!

Boldog Nőnapot!