Számtalan olyan menő külföldi ruhamárka van, amelyek darabjaihoz itthon csak nehezen lehet hozzájutni. Pedig a minőségi anyagból készült, stílusos ruhák kincset érnek – főleg, ha az eredeti árnál jóval olcsóbban tudod beszerezni őket, például egy MITU üzletben! De melyek ezek a márkák, és mit kell róluk tudni? Ezekre a kérdésekre kapsz most választ!

 

Next

A Next egy brit márka, amely elsősorban ruhákat és lábbeliket kínál a vásárlóknak. Megközelítőleg 700 üzlete van a világon: ezek többsége az Egyesült Királyságban (Next Retail), 180-200 szerte Európában és Ázsiában (Next International), valamint egy webáruház is kötődik hozzájuk (Next Direct). 

A Next ruháit sokszor meg lehet ismerni arról, hogy az 1982-es vagy a 82-es szám szerepel rajtuk. Ezzel utalnak a név 1982-es születésére, amikor a korábban a J Hepworth & Son néven futó márkából Next lett.

A Next saját tervező csapattal büszkélkedhet, akik olyan ruhákat álmodnak meg, amelyek tökéletesek mindennapi viseletként. Könnyen kombinálható darabokat, sokszínű kollekciókat terveznek nőknek, férfiaknak és gyerekeknek egyaránt. Egyúttal az is elmondható róluk, jellemzi őket az angolok letisztultsága is.

Ha a MITU valamelyik üzletében jársz, jó eséllyel a kezedbe akad néhány a Next darabjai közül. Bátran dobd őket a kosaradba, nem véletlen, hogy az angolok közkedvelt márkája már több, mint 40 éve.

 

New Look

A New Look szintén egy brit üzletlánc, melynek kínálatában női és férfi ruhákat, valamint kiegészítőket is találunk. Főleg a fiatalok körében örvend nagy népszerűségnek, mert mindig a legújabb trendeket kínálja kollekcióiban. Stílusos, vagány, kényelmes darabok: ez a New Look.

A New Look 2010-ben nyitotta meg 300. üzletét a skóciai Glasgow Fort Shopping Parkban. A legnagyobb üzletük ugyanebben az évben nyílt Írország fővárosában, Dublinban. 

2018-ban aztán a cég az Egyesült Királyságban bezárta 100-nál is több üzletét, és kivonult a nemzetközi piacokról is. Ennek köszönhetően igazi kuriózumnak számít Magyarországon is minden egyes New Look termék. De ha nálunk vásárolsz, könnyen találhatsz párat – és biztos lehetsz benne, hogy senki másnak nem lesz hasonló ruhája, nem fog veled szembejönni az utcán!

A Desigual kollekcióit egész Európában kedvelik.

A Desigual kollekcióit egész Európában kedvelik.

 

Desigual

A Desigual egy spanyol márka, amely színes, mintás, feltűnő ruháiról ismert. Kollekcióit egész Európában kedvelik.

A márka születése már-már meseszerű. A svájci származású Thomas Meyer 20 évesen Ibizán, a tengerparton trikókat kezdett árulni, így próbálta biztosítani megélhetését. A biznisz akkor vett nagy lendületet, mikor többezer használt farmerhez jutott hozzá potom pénzért, és ollót ragadva apró darabokra vágta, majd összevarrta őket dzseki formájában (más források szerint saját elhasználódott farmereit használta). A különleges dzsekik pillanatok alatt elkeltek, a sikeren felbuzdulva pedig Meyer megalapította cégét, a Desigual-t.

A márka azóta is az egyediséget képviseli. Patchwork és virág mintái, graffiti motívumai összetéveszthetetlenek. A Desigual a művészet és a vagányság egyensúlya, a sokszínűség és a lendület találkozása. 

Ha Te is színesíteni szeretnéd a ruhatárad (igen, szó szerint!), és néhány olyan ruhadarabot beszerezni, amivel biztosan ki fogsz tűnni a tömegből, akkor látogass el hozzánk! Bármelyik pillanatban felbukkanhat valamelyik üzletünkben néhány olyan darab, amelyről már messziről látszik, hogy Desigual!

 

River Island

A brit River Island már körülbelül 300 üzlettel büszkélkedhet anyaországán kívül – ezekből azonban egyik sem Magyarországon található. Így az egyik legjobb módja annak, hogy River Island ruhadarabot szerezz, nem más, mint hogy ellátogatsz valamelyik MITU üzletbe, ahol rábukkanhatsz egyre.

A River Island tervezői élénk színekkel, finom szabásvonalakkal és kitűnő anyagokkal dolgoznak. Így a River Island kollekciók elegánsak, letisztultak, de egyúttal karakteresek. Az utóbbi években kismama-, gyerek- és babaruhákat is piacra dobtak, sőt már kisállatoknak is kínálnak ruhát.

Használt ruha üzletekben itthon főleg szoknyáik és blézereik bukkannak fel, de azért más darabjaikat is érdemes keresni – például nálunk!

 

A Juicy Couture az elmúlt 20 évben világmárkává vált.

A Juicy Couture az elmúlt 20 évben világmárkává vált.

 

Juicy Couture

A Juicy Couture egy amerikai márka, amelyik az elmúlt 20 évben világmárkává vált. A hétköznapokra kiváló darabok mellett többek között edzőruhát, kiegészítőket (például táskákat), cipőt, fürdőruhát, kismama ruhákat és babaruhát is találni kínálatában. 

A márka hírnevét Madonna is építette, aki 2001-ben velúr tréningruhájukat tette híressé, de később Paris Hilton, Jennifer Lopez és Britney Spears is viseltek Juicy Couture darabokat. Ezek tudatában nem is olyan meglepő, hogy a Juicy Couture a kényelmes, ám ezzel együtt mégis dögös és csábító stílust képviseli.

Ha ilyen darabokkal szeretnéd bővíteni a ruhatárad, esetleg pont egy velúr tréningruhát szeretnél beszerezni pénztárcabarát áron, akkor térj be hozzánk! Bármelyik nap rád mosolyoghat a szerencse, és te lehetsz az, aki megtalálja nálunk a kincset érő Juicy Couture ruhákat!

 

Menő külföldi ruhamárkák, az eredeti ár töredékéért: ez az, amit kínálunk Neked! Nézd meg, hol találsz minket, és ha legközelebb erre jársz, térj be hozzánk, és szerezz be néhány minőségi darabot fillérekért!