Egyre jobban érződik hazánkban is a globális felmelegedés hatása. A tél szinte elszivárgott hétköznapjainkból, de olykor mégis felfedi jeges arcát. Az időjárás folyamatosan kibabrál velünk, szinte egyik napról a másikra zuhan vagy emelkedik a hőmérséklet akár 3-4 fokot is. Milyen viselet ajánlott ebben a folyamatosan változó időjárási kavalkádban?

 

Nagymamáink tanácsa most még aktuálisabb, mint valaha: Öltözzünk rétegesen!

Ez idáig rendben is van, de mit is takar pontosan ez a kifejezés? A rétegek egymásra halmozása még nem ment meg minket a hirtelen fagytól vagy a korai melegedéstől. A jól kiválasztott ruhadarabok lényege, hogy jól kombinálhatóak, de tökéletesen funkcionálnak egymás nélkül is.

Például ha a legalsó rétegnek nem egy trikót vagy selyem fehérneműt választasz, hanem egy egyszerűbb ujjatlan vagy rövid ujjú pólót, akkor bármikor leveheted magadról a pulóvert, a kardigánt és a sálat.

Nem kell egész nap a hosszú ujjú ingedben izzadnod, ha aláveszel egy nadrágba tűrhető, önmagában is klasszul kinéző pólót.

 

Praktikus úgy használni a rétegeket, hogy mindenféle hőmérsékletre legyen a kezedben egy megoldás

 

Lássuk hát, miként tudod felhasználni az általad már jól ismert ruhadarabokat, egy kis újragondolással!

 

  • Sál: Alapvetően a kabáthoz hordjuk kiegészítőként, pedig számos más funkciója is van. Egy nagyobb, szélesebb sál például kiváló kardigánhelyettesítő is lehet. Ha a munkába vagy egyéb összejövetelre egy vékonyabb anyagú blúzt választasz, bizony előfordulhat, hogy nem lesz elég meleg az egész nap folyamán. Ilyenkor a sálat a hátadra és a válladra terítve használhatod egyfajta dizájnos takaróként. Így két legyet üthetsz egy csapásra. Egyrészt van egy szuper meleg sálad, amit többszörösen a nyakad köré tekerhetsz a kinti hidegben a kabátod alá, másrészt igényes kiegészítőként használhatod, ha a beltéri klíma nem megfelelő.

 

  • Harisnya: Ha csinos öltözékben szeretnél megjelenni a kinti hideg ellenére, nyugodtan húzz fel egy vékony, akár mintás, elegáns harisnyát. A titok a harisnyádhoz választott ruhában van. Érdemes olyan egyberuhát választanod, amely tökéletesen passzol akár egy farmernadrághoz vagy cicanadrághoz is. Ez esetben annyi a dolgod, hogy a kiszemelt ruhához felhúzod a vékony harisnyát, arra ráveszed a vastagabb cicanadrágot vagy farmert, majd amikor megérkezel a helyszínre, a mosdóban egy pillanat alatt leveszed a felső réteget, és máris elegánsabb külsőt kölcsönöztél magadnak. A farmert vagy a cicanadrágot pedig indulás előtt újra előkapod a táskádból, és kész is a varázslat. Hidegben és melegben is egyaránt megoldottad az öltözködés kérdését.

 

  • Body: A változékony időben rendkívül fontos, hogy védd a derekad, hiszen senkinek nem hiányzik egy vesemedence-gyulladás. Erre tökéletes megoldás az alul kapcsolható body. Sosem csúszik fel, slankít, és ha az esti buliba mész, tökéletesen megfelel bulizós felsőként is, ha a kövekkel díszített vagy felül csipkés változatot választod.

 

  • Táska: Erre az időszakra érdemes nagyobb méretű, belül jól szeparálható táskát választanod. Miért is? Mert akármikor szeretnél megszabadulni egy-egy rétegtől, kényelmesen a táskádba rejtheted. Így a nap folyamán a magadra húzott rétegeket folyamatosan cserélgetheted, kombinálhatod. A nőiesség csupa apró praktikában rejlik.

 

  • Csizma és zokni: Még a lábbelink is szuperül variálható egy kis csalással. Ha nem tudod eldönteni, milyen lesz az idő odakint, vagy mennyire lesz melege a lábadnak egy beltéri helyszínen, akkor kiváló megoldás lehet a bokacsizmára húzható külső zokni. Sokféle színben kapható, és kívülről kell ráhúzni a csizmára. Dizájnos, összeköti a lábbelit a nadrággal vagy a harisnyával, melegít, és bármikor megszabadulhatsz tőle, ha úgy érzed, meleged van. Szuper megoldás, nem igaz?

 

A variálható darabok tárháza szinte végtelen. Egy kis fantáziával pillanatok alatt az időjárásnak és a stílusodnak megfelelő öltözékvariációkat álmodhatsz magadnak. A hozzájuk való ötletes és stílusos darabokat pedig a MITU üzleteiben biztos, hogy megtalálod.