Végre eljött a nyár, a nyaralás és az utazások ideje! A várva várt kikapcsolódás azonban olyan tevékenységgel indul, amit senki sem szeret: a pakolással. A legendák szerint akár egy hétre is össze lehet pakolni egy kisbőröndbe, de az átlag utazó a mai napig két bőrönddel indul neki egy háromnapos kiruccanásnak… Ha az idén okosan szeretnél pakolni, így válogasd össze az utazó ruhatárad!

 

Az úti ruhatár összeállításához ezeket az egyszerű szabályokat vedd figyelembe

Nézzük, melyek azok a könnyen betartható, praktikus szabályok, amelyekre ha odafigyelsz, jóval kevesebb cuccal kell nekivágnod az utazásnak. Ennek nem csak az a nagy előnye, hogy kevesebbet kell majd cipelned, hanem az is, hogy a szuvenírnek is jut hely majd hazafelé!

 

1. Minden egyes darab kombinálható kell legyen a többivel!

Minimál ruhatárról lévén szó, akkor tudod belőle a legtöbbet kihozni, ha minden darab jól kombinálható egymással. Vagyis, ha 3 topot, 2 szoknyát és 1 nadrágot pakolsz, akkor az a legelőnyösebb, ha mindhárom topot viselheted a szoknyákkal és a nadrággal, mert így 9 különböző outfitet állíthatsz össze! Ugye milyen jól hangzik?

Bármelyik darabot is dobod be a bőröndbe, gondold végig, hogy illik-e a többihez! Ha nem, jobb, ha inkább itthon hagyod!

 

2. A kevesebb több: legalábbis ami a színeket illeti

Megkönnyíted a saját dolgodat, ha egymással harmonizáló színeket választasz, és azokból sem sokat.

Alapozz a semleges színekre: fehér, fekete, szürke, bézs, farmerkék, és társíts ezekhez bármilyen színt (kéket, rózsaszínt, zöldet, sárgát, amit szeretsz, és ami jól áll).

 

3. Ismered a ruhatárszervezőt?

Ha szétnézel a neten, többféle sablont is találhatsz ehhez a rendkívül praktikus szervezőhöz. A lényege a következő: felsorolod (esetleg lerajzolod), milyen ruhadarabokat viszel magaddal, majd az utazás összes napjára eltervezed, mit fogsz azon a napon viselni.

Ennek több előnye is van: nem kell majd minden reggel a szekrény előtt gondolkodnod, mit vegyél fel aznap (lesz jobb dolgod is ennél). A szervező ráadásul megóv attól, hogy olyasmit is magaddal vigyél, amit nem fogsz viselni – és ez hatalmas előny!

 

4. Ezért szeretjük a réteges öltözködést

Igen, nyár van, és ott, ahová utazol, mindig süt a nap. Gondolj azonban arra, hogy utazáskor nagy valószínűséggel órákon át hűtött környezetben leszel. Vigyél magaddal 1-2 melegebb ruhadarabot is, hogy ne szenvedj utazás alatt.

Ha pedig nem tengerpartra mész, akkor feltétlenül készülj az esős napokra is egy esőálló kabát és egy hosszúszárú nadrág erejéig!

 

5. Maximálisan kényelmes cipők

3 pár cipőnél többre nem lesz szükséged. Amire viszont igen: nagyon kényelmes lábbelikre, amikben egy egész napot kibírsz.

Ne a legújabb szerzeményed csomagold be, hanem a már jól bevált darabokat, amelyek egész biztosan nem fogják feltörni a lábad.

 

6. Ha valamikor, most igazán jól jönnek a kiegészítők!

Sokszor mondtuk már, mennyi minden múlik a kiegészítőkön: a kedvenc fehér ruhád lehet elegáns, vagány vagy éppen romantikus, attól függően, milyen ékszerekkel, napszemüveggel, övvel, kendővel stb. kombinálod. Képesek teljesen másképp mutatni azt a ruhát, amit már harmadjára viselsz az utazás ötödik napján.

Utazáskor lehet a leginkább kihasználni a kiegészítők varázserejét, hiszen őrülten kevés helyet foglalnak el a bőröndben!

 

Szükséged lenne még egy-két praktikus, de minőségi darabra az utazó ruhatáradba? Nézz körül a kedvenc MITU üzletedben!

Jó nyaralást! 🙂