Amikor már percek óta azon agyalsz az üzletben, hogy megvegyél-e egy ruhát, jól jöhet néhány tipp, ami segít eldönteni a kérdést. Az első és legfontosabb, hogy mindig próbáld fel, mert így fogod látni, hogy valóban jól áll-e rajtad. De van, amikor sajnos nem elég ennyi a döntéshez. Ilyenkor érdemes feltenned magadnak még 4 kérdést! Hogy melyek ezek? Olvass tovább, sorra vesszük mindet!

 

#1: Irigykednél, ha más venné meg ilyen jó áron?

Állsz az üzletben, kezedben egy ruhadarab, és nem tudod eldönteni, hogy megvedd-e. Képzeld el azt a szituációt, hogy meglátod ezt a rucit az egyik munkatársadon vagy az egyik távoli rokonodon. Sőt, ő rögtön az orrodra is köti, hogy milyen jó áron jutott hozzá. Az járna a fejedben, hogy miért nem Te csaptál le erre a ruhára ilyen jó áron? Irigy lennél? 

Ha a válaszod nem, mert valószínűleg hidegen hagyna, honnan és mennyiért szerezte be a legújabb ruháját, akkor vélhetően nem is vágysz igazán erre a darabra. Inkább csak az munkál benned, hogy nem szeretnél üres kézzel távozni, ha már bementél körülnézni.

De ha igen a válaszod, mert több, mint valószínű, hogy sárgulnál az irigységtől, amiért egy ilyen klassz darabot, ilyen jó áron szerzett meg egy ismerősöd, akkor meg kell venned ezt a ruhát, amit most a kezedben tartasz! Hiszen a jelenlegi helyzettől kicsit elvonatkoztatva is azt állapítottad meg, hogy elég megérős ezen az áron megvenni ezt a darabot.

 

#2: Van olyan ruhadarabod, amihez illik ez a ruha?

Alighanem mindenkivel előfordult már, hogy az üzletben beleszeretett egy ruhadarabba, amiről aztán nem sokkal később kiderült, hogy semelyik másik ruhájához nem illik. Hiába gyönyörű vagy trendi egy ruha, ha egyszerűen nem találod meg hozzá a ruhatáradban azokat a darabokat, amelyek passzolnak hozzá, amelyekkel fel tudod venni. Egyetlen szoknyát viselve vagy egy szál felsőben pedig csak nem mehetsz ki az utcára, nem igaz?

Úgyhogy valahányszor abba a dilemmába ütközöl, hogy megvásárolj-e egy ruhát, mindig gondold végig, milyen más darabok lapulnak otthon a szekrényben vagy a gardróbban. Ha akad köztük olyan, amelyikhez illik ez a ruha, akkor bátran vedd meg, hiszen lesz mivel felvenned. 

Persze ha nincs otthon egyetlen olyan holmid sem, amivel jól kiegészítenék egymást, akkor sincs minden veszve! Menj még egy kört az üzletben, hátha találsz egy hozzá illő, másik darabot, és máris egy komplett szettel leszel gazdagabb!

 

#3: Van másik, ugyanilyen színű ruhád?

Egy másik kérdés, ami segít eldönteni, hogy megvegyél-e egy ruhát, az az, hogy: van-e másik, ugyanilyen színű ruhád? 

De mielőtt félreértenéd, amit mondani szeretnék, gyorsan leszögezem, hogy az a jó jel, ha van! Ugyanis ha a ruhatáradban akad már ugyanolyan piros, kék, zöld vagy hupilila ruha, amilyet most is szeretnél vásárolni, az azt jelenti, hogy az a szín tényleg passzol hozzád! Hiszen rendszeresen hordod, vélhetően vannak olyan darabjaid is, amelyekkel jól tudod kombinálni, úgyhogy tedd csak a kosaradba! Nem baj, ha ez a sokadik ugyanolyan színű ruhád! Biztosan passzol a karakteredhez, a személyiségedhez, a stílusodhoz ez a szín!

Viszont ha akárhogy is töröd a fejed, mégsem jut eszedbe másik, ugyanilyen színű ruhadarabod, az sem lehet véletlen! Lehet, hogy ez a szín egyáltalán nem áll jól Neked – van ilyen, nincs ebben semmi szégyellnivaló! Elképzelhető, hogy sápaszt vagy nagyon elüt a hajad vagy a szemed színétől. Szóval ebben az esetben inkább folytasd a keresgélést, hidd el, ott lesz az a darab is, amit Neked találtak ki!

 

#4: Ha egy kicsivel drágább lenne, akkor is megvennéd?

Első ránézésre furcsán hangozhat a kérdés, pedig tényleg sokat segíthet! Csak el kell képzelned, hogy az adott ruhadarab, mondjuk 500 vagy 1000 forinttal (esetleg 1500 forinttal, valójában nem a konkrét összeg a lényeg) többe kerül. Akkor is megvennéd?

Ha azt tudod mondani, hogy igen, akár még egy kicsivel többet is szánnál rá, akkor valóban értékesnek találod, és nincs is értelme tovább ragozni! Meg kell venned!

Viszont ha azt érzed, hogy ha akár csak egyetlen forinttal is többet kellene érte fizetned, akkor biztos, hogy nem vennéd meg, akkor valójában nincs rá szükséged. (Itt is látszik, hogy nem az összeg a lényeg, hanem a viszonyítás, ami segít gondolkozni.) 

Nem attól lesz egy ruha jó, hogy olcsó (vagy drága), hanem attól, hogy minőségi, és attól, hogy passzol hozzád! 

 

Nálunk igazán pénztárcabarát áron juthatsz hozzá szuper darabokhoz, és reméljük, hogy ezzel a cikkel segíteni is tudunk kicsit a hozzád illő darabok kiválasztásában!

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold Facebook oldalunkat, ahol rendszeresen megosztjuk a legjobb tippjeinket! Vagy iratkozz fel hírlevelünkre, és biztosan nem fogsz lemaradni egyetlen akcióról vagy újdonságról sem!