Alkalmi ruhák, és a tuti hely, ahol beszerezheted őket

Itt a december, sorra jönnek a karácsonyi bulik, az évzáró rendezvények, a családi és a baráti összejövetelek, hogy a szilvesztert már ne is említsük! Mit jelent ez nekünk, akik szeretünk stílusosan és elegánsan öltözködni? Új ruhadarabokra van szükségünk, mivel minden eseménynek meg szeretnénk adni a módját! 

 

Alkalmi ruhák

Felmerül tehát a kérdés: hol szerezhetnénk be alkalmi ruhákat?

A válasz nem olyan egyszerű! Hiszen nem szeretnéd minden egyes eseményen ugyanazt viselni, ezért több darabra is szükséged lesz! Ugyanakkor mindenhol szeretnél jól megjelenni, ezért nem jöhetnek szóba gagyi darabok! Viszont kicsit kímélni szeretnéd a pénztárcádat is, elvégre a karácsonyi ajándékokat is ebben a hónapban kell beszerezni!

Egy szó, mint száz: nem akarsz sokat költeni azokra a ruhadarabokra, amiket csak egyszer fogsz felvenni! 

Van egy tuti tippem számodra: vásárolj használt ruhát! 

Egy használtruha üzletben gyakorlatilag minden alkalomra találhatsz ruhát! Az pedig nagy tévedés, hogy az ilyen üzletekben csak rossz minőségű vagy elhasználódott darabok vannak! Egy jó second hand üzletben márkás, csúcsminőségű vagy különleges, izgalmas ruhákat is ki lehet fogni, amelyeket könnyen lehet, hogy valaki (szintén) csak egyetlenegyszer vett fel! Úgyhogy se nem gagyik, se nem kopottak!

 

Így vásárolj használt ruha üzletben

Egy dolgot azért ne feledj! Ne úgy sétálj be egy üzletbe, hogy kifejezetten egy zöld, bordázott felsőt keresel! Konkrét elképzelések helyett sokkal inkább egy irányvonalad legyen! Például, hogy milyen olyan darabjaid vannak otthon, amelyeket kombinálni szeretnél majd az újakkal. Vagy hogy milyen stílust képviselve szeretnél majd megjelenni azon az eseményen, amelyikre a ruhát keresed.

És egy másik jótanács! Mindig próbáld fel a kiválasztott ruhákat, ne sajnáld erre az időt! Az a legfontosabb, hogy passzoljon hozzád az adott ruha, hogy tényleg olyat válassz, amelyik illik a személyiségedhez, az arcodhoz, az alakodhoz!

Ha megjegyzed ezt a két javaslatot, elégedett leszel, amikor kisétálsz egy teli szatyorral a üzletből!

 

Milyen ruhákat találhatsz meg egy használt ruha üzletben?

Nos, a rövid válasz az, hogy bármilyen ruhát találhatsz egy second hand shop-ban. Most azonban kifejezetten az alkalmi ruhákkal foglalkozunk, ezért ehhez a témához szedem össze néhány példát!

 

Kis- és nagyestélyi

Ha igazi báli hangulatba szeretnél kerülni (például mert tényleg egy bálba vagy hivatalos), akkor nem túlzás kisestélyit sem felvenni! A jó hír pedig az, hogy az álomszép, földön húzós menyecske ruhákat nem csak esküvői ruhaszalonból szerezheted be!

Ez tipikusan egy olyan ruhadarab, amely minden hölgynek jól áll, ezért biztos vagyok benne, hogy Te is gyönyörű vagy benne! Úgyhogy ha indul a báli szezon, bátran keress fel egy használt ruha üzletet, mert akár egy nagyestélyivel is gazdagabb lehetsz!

 

Tüll szoknya

Ha kicsit lazábbra, de még mindig elegánsra vennéd a figurát, akkor jusson eszedbe a tüll szoknya! Szintén egy olyan darab, ami bárkinek jól áll, ráadásul egyszerűen nem tud kimenni a divatból! Szinte minden színben találni tüllt, úgyhogy könnyen rábukkanhatsz egy olyanra, amelyik a kedvedet, a hangulatodat, a karakteredet sugározza.

Egy magassarkúval kiegészítve magával ragadó megjelenést biztosít. Én a helyedben nem gondolkoznék sokat, ha egy egy szuper tüll szoknya akadna a kezembe egy használt ruha üzletben. Elvégre egy igazi Jolly Joker termék, másodkézből pedig egész biztos, hogy kihagyhatatlan áron! Ha Te nem viszed el, az utánad jövő biztos el fogja vinni!

 

Csipke

A csipke vadító, sejtelmes, mégsem hivalkodó, sokkal inkább előkelő. Vagányságot ad bármilyen összeállításnak, ha van benne valami, ami ebből az apró mintás textilből készült. Ha egy csipkefelső van rajtad bőrszoknyával, hidd el, minden férfi meg fogja jegyezni, hogy ott voltál azon a bulin!

Akár baráti összejövetelről, akár egy nagyobb rendezvényről van szó, nem nyúlhatsz mellé egy olyan ruhadarabbal, amit csipke díszít. 

Szeretnél még több tippet? Kattints ide, és olvasd el egy korábbi bejegyzésünket is, ahol még több tippet adunk alkalmi ruha vásárláshoz!

 

Irány a MITU!

Nem is szeretném tovább ragozni! Nálunk év végén tele vannak a Prémium üzletek csodálatos alkalmi ruhákkal! Felejtsd el a méregdrága darabokat és a kölcsönzőket (rém ciki, ha abban jelensz meg, amiben tavaly valaki más volt)! 

Alig használt, kiváló minőségű ruhadarabok várnak rád üzleteinkben, amelyekből csak egy van itthon, ezért garantáltan egyedi leszel bennük!

 

Úgyhogy nincs más hátra: nézz be a kedvenc MITU üzletedbe! 

Ide kattintva minden fontos információt megtalálsz üzleteinkről! 

Gyere és vidd el azt az alkalmi ruhát, amelyik csak Rád vár!