Tévhit, hogy csak az öltözködhet jól és stílusosan, aki nagy összegeket tud ruhára költeni. Az igényes megjelenéshez nem kell két kézzel szórni a pénzt! Ha szerinted is izgalmas ez a téma, mindenképpen olvass tovább!

 

Az igényes megjelenés jelentősége

Kommunikáció során nem csak szavakkal fejezzük ki magunkat. Amellett, hogy mit mondunk, rengeteget számítanak azok a jelek is, amelyeket a tekintetünkkel, az arckifejezésünkkel, a testtartásunkkal vagy épp magával a megjelenésünkkel küldünk. Ez az úgynevezett nonverbális kommunikáció. 

Minden egyes nap, minden egyes helyzetben kifejezzük magunkat, anélkül, hogy megszólalnánk, egyedül a nonverbális kommunikáció által. Önmagában a megjelenésünk, és hozzá kapcsolódóan az öltözködésünk számtalan dolgot elárul rólunk. Már csak ezért is fontos, hogy ruháinkat igényesen válogassuk össze.

Ha tudatosan válogatod össze ruhatárad darabjait, akkor lényegében hatással tudsz lenni arra, hogy mit gondoljanak rólad az emberek. Hiszen olyan öltözködési stílust alakíthatsz ki, ami olyan benyomást kelt másokban, amilyet te szeretnél kelteni. 

Egy egyszerű példa: a fekete öltözék többek között a gyász jele. Ha egy ideig csak fekete ruhákat hordasz, azzal szavak nélkül fejezed ki a környezeted felé, hogy nemrég elvesztettél egy számodra fontos embert.

 

Stílusos öltözködés a mindennapokban

Vannak olyan helyzetek, amelyeknél magától értetődő, hogy milyen öltözködést kívánnak meg. Állásinterjún, ünnepélyeken, színházban elengedhetetlen az elegáns megjelenés. 

De mi a helyzet a mindennapokkal?

Lehet stílusosan öltözködni a szürke hétköznapokon is. Ha szeretnél kifinomult és megnyerő emberként mutatkozni, akkor meg kell találnod azt az öltözködési stílust, amivel ezt úgy tudod elérni, hogy közben végig önmagad tudsz lenni. Ehhez meg kell találnod a saját stílusod: ehhez ide kattintva kaphatsz egy kis segítséget!

Az út, amelyen megtalálod azt a rád jellemző öltözködési stílust, amit teljesen magadénak érzel, változatos folyamat. Ki kell próbálnod különböző lehetőségeket, meg kell figyelned, miben érzed jól magad, milyen színek illenek hozzád, és így tovább.

Ha van olyan személy, akinek tetszik az öltözködési stílusa, figyeld meg, hogy ő hogyan öltözködik! Milyen ruhákat hord? Milyen színek dominálnak rajta?

 

Nem kell sokat költened ruhára ahhoz, hogy stílusos légy!

Ez az a pont, ahol sokan meghátrálnak, mert azt érzik, sokat kell költeni, ha úgy szeretnének öltözködni, ahogy a szívük diktálja.

A helyzet azonban az, hogy az igényes és stílusos öltözködés nem pénz kérdése!

Nem kell hagynod, hogy a pénztárcád határozza meg azt, hogy hogyan öltözködsz, miket viselsz! Az, hogy mennyire karakteres és kifinomult a megjelenésed, nem azon fog múlni, hogy mekkora összeget költesz ruhákra! 

Nem muszáj, hogy lelkiismeret-furdalással kelljen kifizetned a neked tetsző ruhák borsos árát. Csak jó helyen kell keresned, és máris jutányos áron juthatsz hozzá kitűnő darabokhoz! Igen, jól sejted: irány egy színvonalas használtruha-üzlet!

Nem kell sokat költened ruhára, ha nálunk vásárolsz! A MITU üzletekben ráadásul nem csak pénztárcabarát árakkal várunk, de széles kínálattal is, így biztosan megtalálod az egyéniségedhez illő darabokat! Minőségi és márkás darabok várnak – az eredeti ár töredékéért!

 

Komplett ruhatár fillérekért: Lehetséges?

Tudtad, hogy már egyetlenegy mosás után használtnak számít egy ruhadarab? (Nem is kell hordania senkinek, hogy használtnak minősüljön!) Vagy tudtad azt, hogy sokan úgy válnak meg ruháiktól, hogy mindössze egyszer (vagy egyszer sem!) hordták? 

Mit jelent mindez? Hogy számtalan olyan darabot vásárolhatsz egy használtruha-üzletben, amelyek nemhogy nincsenek lestrapálva, de tulajdonképpen szinte újnak nevezhetőek!

Gyakorlatilag fillérekből összeállíthatsz egy komplett ruhatárat prémium kategóriájú, alig használt, márkás és stílusos darabokból! Ha jól válogatod őket össze, akkor számos különböző módon tudod majd kombinálni őket egymással, így még csak nem is mennyiség a lényeg, hanem hogy megfelelően válogass!

Egy korábbi cikkünk éppen arról szól, hogyan lehet ruhatárat felépíteni használt ruhákból, fillérekből: ide kattintva már olvashatod is!

 

Egyre népszerűbbek a használt ruhák!

Nem véletlen, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvend a second hand, azaz a használt ruhák vásárlása. És ennek csak az egyik oka az, hogy egy igen költséghatékony ruhavásárlási forma!

Nem elhanyagolható az sem, hogy környezettudatos és fenntartható vásárlási forma használtat venni – bármiből. Elvégre ha valami nem végzi a szemétben kevés használat után, azzal csökken a hulladék mennyisége is. Emellett pedig az is fontos tényező, hogy annak a bizonyos tárgynak (jelen esetben ruhának) nő az élettartama is, így az előállítása nem volt hiábavaló!

Arról nem is beszélve, hogy amíg a fast fashion divatüzletekben sokszor tényleg csak nagyon hasonló, egy séma alapján létrehozott ruhákat találni, addig a használtruha-boltokban valódi kincsek, igazán egyedi darabok is megbújnak. Így teljesen egyedi, csak rá jellemző stílust alakíthat ki bárki, aki használt ruhákat vásárol.

A használtruha-vásárlás már rég nem a „turizás” szinonimája, a használtruha-üzletek már rég nem (csak) azok a „turkálók”, amelyekre emlékszünk sok-sok évvel ezelőttről! Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az igényes használtruha-üzletek számának növekedése, valamint az, hogy egyre több fiatal szerzi be ruháit használtruha-boltokból! Sok fiatal nem csak költségkímélőnek tartja a használtruha-vásárlást, de kifejezetten menőnek is.

 

Ha tetszett a bejegyzés, csatlakozz a MITU KLUBHOZ: iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le az újdonságokról és az akciókról!

Ráadásul 1000 Ft-os kedvezmény is jár a feliratkozásért: csak egy kattintásra vagy tőle, hogy még jobb áron juss menő ruhákhoz! 

És kövess minket Facebookon és Instagramon is, hogy ne kerülje el a figyelmed a többi hasonló tartalom sem!