Egy tavaly nyári bejegyzésünk végén (amely arról szólt, hogy miért és hogyan érdemes használt ruhákat vásárolni – ha még nem olvastad, akkor kattints ide) azt mondtuk, hogy a komplett ruhatár felépítése megérne egy külön bejegyzést. Nos, eljött az idő, itt az ideje, hogy kicsit alaposabban megvizsgáljuk a témát: hogyan lehet ruhatárat felépíteni használt ruhákból, fillérekből.

 

Tudatosan vásárolj ruhát!

Külön módszertana van már annak, hogyan lehet a lehető legkevesebb, egymással jól kombinálható ruhából kialakítani egy egész ruhatárat. Ez az úgynevezett kapszulagardrób. 

A kiindulási pont az, hogy legyen a fejedben egy kép arról, hogy mit, mivel szeretsz hordani, hogyan milyen variációkat választasz szívesen öltözködéskor. Ez már önmagában jóval hatékonyabbá teszi a ruhavásárlást. Nem fogsz mindent megvenni, ami hirtelen elnyeri a tetszésedet – csak azokat a darabokat, amelyek amellett, hogy megdobogtatják a szívedet, illeszkednek is az elképzelésekhez.

Sokan ott rontják el, és azért van megszámlálhatatlan ruhájuk (köztük számos olyan, amelyeket talán még nem is vettek fel), mert mindent megvesznek, ami az üzletben jól nézett ki, jól mutatott, csábító volt. Azt azonban nem gondolják végig, hogy lesz-e mihez felvenniük, lesz-e olyan alkalom, ahol viselhetik.

Már a ruha felpróbálása során gondolkodj azon, hogy mivel fogod tudni felvenni. Ha nem jut eszedbe semmi sem a ruhatáradból (vagy csak mindössze egy darab), amihez passzol a felpróbált ruha, akkor nem biztos, hogy érdemes pénzt költened rá.

 

Jól kombinálható darabok

Minél többféleképpen lehet kombinálni egy darabot, annál jobb, hiszen annál több szett részét alkothatja! Az egyszerű szabású darabok ebből a szempontból igazi Jolly Joker-ek. Egy egyenes szárú farmer például jól fog mutatni sportcipővel, és akár magassarkúval is. Egy fekete vagy egy fehér ruha pedig azért lehet jó választás, mert a legtöbb színnel jól fog mutatni.

Ami még igazán jól tud jönni, az néhány kiegészítő! Sálakkal, kendőkkel, színes ékszerekkel, napszemüveggel, karórával, és a többi hasonlóval különlegességet és mást stílust adhatsz bizonyos összeállításoknak.

 

Komplett ruhatár fillérekből

És (többé-kevésbé magától értetődő módon) a fillérekből összeálló ruhatárhoz vezető út használtruha-üzleteken át is vezet. Hiszen ezekben az üzletekben számtalan olyan ruhadarabot megtalálhatsz, amelyeket jól fogsz tudni kombinálni egymással (vagy ruhatárad többi darabjával) – és az eredeti ár töredékéért juthatsz hozzájuk!  

Az sem utolsó szempont, hogy ez nem megy a minőség rovására sem. Sőt! Prémium kategóriájú, márkás darabokat is levadászhatsz, amelyek még izgalmasabbá varázsolják majd a megjelenésed! És ezt is igazán pénztárcabarát áron!

Nem túlzás, hogy egy használtruha-üzletben tizedannyi pénzből tudsz eredeti és stílusos ruhákat vásárolni, amelyeket ha jól válogatsz össze, akkor számos különböző módon tudod majd kombinálni is őket egymással.

Ugye, hogy nem is olyan elképzelhetetlen fillérekből kialakítani egy komplett ruhatárat? Látogass el a hozzád legközelebb eső MITU üzletbe, és élvezd te is a használt ruhák vásárlásának minden örömét és előnyét!  

 

Alkalmi ruhák pénztárcabarát áron

Sokszor az alkalmi ruhák okoznak fejtörést, mivel költséges vállalkozásnak tűnik beszerezni őket. Pedig ezt is meg lehet oldani komolyabb pénzköltés nélkül!

Legelőször is érdemes megvizsgálnod a saját gardróbod! Könnyen lehet, hogy lapul benne pár olyan darab, amely igazán elegáns ahhoz, hogy felhasználható legyen valamilyen jeles alkalomra is. Elképzelhető például, hogy lapul ott egy fehér ing, amit mindig felhajtott ujjal viselsz, ezért eszedbe se jutna elegáns darabként gondolni rá, pedig nem kell mást tenned, mint lehajtani az ujját, kivasalni, és már meg is van az ünnepi felsőd.

És muszáj ezen a pontos is felhívnunk a figyelmet a MITU-ra! Nálunk ugyanis csinos és mutatós alkalmi ruhákat is találsz, és, ugye, mondanunk sem kell, hogy nem fognak egy vagyonba kerülni!

 

Ha tetszett a bejegyzés, lájkold Facebook-oldalunkat is, ahol rendszeresen megosztunk hasznos tippeket és információkat! Ha pedig szeretnél megtudni kicsit többet arról a bizonyos MITU érzésről, akkor kattints ide, és olvasd el erről szóló bejegyzésünket is!